Bokningsvillkor och riktlinjer angående COVID-19

2021-10-31

Bokningsvilkor

Dessa allmänna bokningsvillkor reglerar avtalet mellan gäst/aktivitetsdeltagaren och Scandinavian Escapes.

Bokning

Aktiviteter, turer och kurser bokas på Scandinavian Escapes hemsida. Här fyller du i alla uppgifter som: namn, adress, vilken aktivitet/tur/kurs du vill delta i etc. Vid bokningen godkänner du också våra bokningsvillkor samt att vi kan hantera dina personuppgifter i enlighet med GDPR.

Bokningen är inte giltigt innan du får en bekräftelse att din bokning är mottagen och din plats på aktivitet/tur/kurs är bekräftad.

Bokningar är personliga men kan överlåtas till en annan person om denna person är lämplig fysiskt och psykiskt för denna typ av aktivitet/tur/kurs. Du måste, dock, meddela till oss detta i god tid innan aktivitet/tur/kurs påbörjar.

Scandinavian Escapes och respektiva guider ansvarar inte för omständigheter som sjukdom eller skador i samband med deltagande under våra aktiviteter/turer/kurser. Du som deltagare måste vara medveten om och acceptera de risker som finns i bergsmiljö/fjällen. På samma sätt måste du också vara beredd att ta ansvar för dina egna handlingar under aktivitet/tur/kurs bokad med Scandinavian Escapes. Det är ditt ansvar att avgöra var dina gränser går i förmåga och erfarenhet utifrån de råd du får från din guide. Du ansvarar att du har en lämplig försäkring för den typen av aktivitet som ska utföras under aktiviteten/turen/kursen, samt försäkring för din egen utrustning.

Scandinavian Escapes och respektiva guider kan inte hållas ansvariga för gästers personliga val, utrustning och beslut under guidade turer, kurser eller aktiviteter.

I och med betalning av guidad tur, kurs eller aktivitet så godkänner du som gäst/deltagare våra villkor.

 

Avbokningsregler & COVID-19

Ställs aktivitet/tur/kurs in på grund av myndighetsbeslut med anledning av Covid-19 erbjuds deltagare att antingen; boka om till senare tillfälle utan extra kostnad eller få ett värdebevis på summan att använda inom vårt aktivitetsutbud med ett års giltighetstid. 

Ställs aktivitet/tur/kurs in på beslut av oss med anledning av Covid-19 erbjuds deltagare full återbetalning.

Vid Coronasymptom 7 och mindre dagar innan aktivitet/tur/kursstart återbetalas summan exklusive anmälningsavgiften som innehåller fasta kostnader (en administrativavgift, samt boende kostnader). Om önskas, kommer vi försöka att erbjuda dig en ny plats på ett senare tillfälle eller en annan aktivitet/tur/kurs som motsvarar det resterande beloppet (extra kostnader, t.ex för boende osv. kan tillkomma).

Avbeställning och avbokning:

Om en avbokning skulle vara nödvändig ska detta meddelas till oss via mail. Följande kostnader gäller vid avbokning:

Vid avbokning mer än 30 dagar innan aktivitets/tur/kursstart, återbetalas 100% av avgiften.

Vid avbokning från 30 dagar innan men tidigare än 15 dagar innan aktivitets/tur/kursstart, återbetalas 50% av avgiften.

Vid avbokning 15 dagar innan aktivitets/tur/kursstart, eller senare, återbetalas 0% av avgiften.

 

Villkor för inställda aktiviteter/turer och kurser:

Scandinavian Escapes äger rätt att ställa in en aktivitet/tur/kurs pga väderleken eller sjukdom. Detta meddelas per e-post senast 12 timmar innan aktivitet/tur/kursstart. Ställer vi in en aktivitet/tur/kurs så återbetalas hela beloppet inklusive eventuell anmälningsavgift. Vi friskrivs för ansvar för kostnader som detta kan medföra för deltagaren såsom ombokningar av transport till och från aktivitet/tur/kurs.

Scandinavian Escapes äger rätt att ställa in en aktivitet/tur/kurs pga för få anmälda deltagare. Detta meddelas per e-post senast 3 dagar innan aktivitet/tur/kursstart. Minsta antal deltagare för att respektive aktivitet/tur/kurs skall genomföras är 3 om inte annat anges i kursinformationen. Vi friskrivs för ansvar för kostnader som detta kan medföra för deltagaren såsom ombokningar av transport till och från aktivitet/tur/kurs.