Riktlinjer angående COVID-19

2021-03-16

Detta vi gör med anledning av coronaviruset, COVID-19

Vi följer Folkhälsomyndighetens och andra myndigheters rekommendationer avseende Covid-19 och agerar i enlighet med myndigheternas riktlinjer.

Avbokningsvilkor

Om en avbokning skulle vara nödvändig ska detta meddelas till oss via mail.

Följande kostnader gäller vid avbokning:

  • Vid avbokning mer än 14 dagar innan aktivitetesstart återbetalas 100% av avgiften.
  • Vid avbokning mindre än 14 dagar innan planerad aktivitet, och inte pga. situation relaterat till COVID-19 (se nedan), återbetalas 50% av avgiften.
  • Vid avbokning mindre än 7 dagar innan planerad aktivitet och inte pga. situation relaterat till COVID-19 (se nedan), sker ingen återbetalning utan behålls 100% av avgiften.

En anmälan går att överlåtas till en annan person om denna person är lämplig fysiskt och psykiskt för denna typ av aktivitet/kurs.

COVID-19 – Speciella Avbokningsvilkor:

Speciella tider kräver speciella lösningar. Vi vill göra det så enkelt som möjligt för dig som gäst att boka en kurs eller guidning med oss. Därför erbjuder vi ett särskilda villkor under Coronaviruspandemin.

Vi som företag:

Som generell regel, om vi måste ställa in aktivitet/kurs eller guidning pga SENASTE rekommendationer eller restriktioner från Folkhälsomyndigheten, 100% av betald avgift återbetalas. Du har också ett möjlighet att välja en annan aktivitet/kurs från vårt utbud både från vinter eller sommar. I såna fall, eventuell priskillnad ska betalas.

Du som deltagare:

Följ alltid Folkhälsomyndighetens SENASTE rekommendationer. Känner du dig sjuk så ska du inte känna dig “tvingad” att komma på din bokade kurs eller resa. Vid Coronasymtom så ska du stanna hemma så länge som det rekommenderas eller tills du är helt symptomfri. Du kommer att vara varmt välkommen tillbaka till oss vid ett annat tillfälle! Vårt mål är att alltid få genomföra en kurs/guidning med dig som gäst när du känner dig frisk.

Vi kommer alltid i första hand att erbjuda en plats vid annat tillfälle på vald tur eller kurs. Finns det ingen möjlighet att flytta denna framåt i tid så gäller följande under Coronaviruspandemin:

Vid Coronasymtom 7 eller mindre dagar innan kurs/aktivitetsstart återbetalas summan exklusive administrativ avgift på 500 SEK. Om önskas, kommer vi försöka att erbjuda dig en ny plats på ett senare tillfälle eller en annan aktivitet/kurs som motsvarar det resterande beloppet (extra kostnader, t.ex för boende osv. kan tillkomma).

Om du blir sjuk under aktiviteten/kursen, avbryter vi och alla deltagare färdas så snabbt som möjligt tillbaka till utgångspunkten där alla har sitt eget ansvar att isolera sig och ta sig på sitt eget sätt tillbaka hem. Ingen återbetalning sker för redan påbörjade kursen/aktiviteten oavsett om det är du som är sjuk eller en annan deltagare. Vid intresse, vi får hitta ett nytt tillfälle där du kan slutföra din kurs/aktivitet vid ett nytt tillfälle (extra kostnader, t.ex för boende osv. kan tillkomma).

Skulle det uppstå en reserestriktion eller annan restriktion från Folkhälsomyndigheten 7 eller mindre dagar innan kurs/aktivitet som skulle omöjliggöra genomförandet, gäller samma villkor som vid Coronasymtom (se ovan).

Simona & Nicklas, Scandinavian Escapes