EN HELG MED FLUGFISKE - 23/7-25/7

Är du en passionerad flugfiskare som vill uppleva en fullpackad helg med flugfiske där du inte behöver tänka på något annat än att fokusera på ditt fiske medan vår guide tar dig till mer eller mindre kända smultronställen i Åreområdet (såsom olika sträckor av Indalsälven, mindre fjälltjärnar och vattendrag för att nämna några) och Milllestgården tar hand om mat och boende? Då är vårat helgpaket perfekt för dig!

Under två fantastiska dagar ute med en guide får du uppleva olika fiskevatten beroende på väder och förhållanden. Vi väljer ställen där det finns de bästa förutsättningarna för flugfiske just den dagen. Medan vi dricker kaffe och fikar nära vatten, pratar vi taktik, teknik, etikett, hur man väljer rätt fluga eller annat värt att veta om flugfiske.

När vi inte fiskar, har vi vår bas på Millestgården där boende och helpension i form av frukostbuffé, lunchpaket och trerättersmiddag ingår. Möjligheten finns att binda egna flugor om du vill, eller fiska tills sent på natten strax utanför Millestgården.

Vi kan inte garantera att du får fisk, men väl fantastiska dagar med många nya upplevelse

 • 23.-25. juli 2021
 • Plats: Millestgården Eco Lodge, Duved, Jämtland.
 • Start cca kl. 15 första dagen*
  *tid kan anpassas till eventuellt tågankomst. Detsamma gäller avslutning sista dagen. Vi räknar med att hinna med att fiska fram till cca 14-15 tiden.

PRELIMINÄRT PROGRAM


DAG 1:
Ankomstdag till Millestgården på eftermiddagen (cca. kl. 15-16), välkomstmöte där vi går genom planen för helgen, förväntningar och utrustning. Vi smygstartar på eftermiddagen med flugfiske nedanför Millestgården eller annan plats i närheten. På kvällen väntar en gemensam trerättersmiddag i restaurangen, och efter middagen har du din egen tid. Du får fortsätta att flugfiska under kvällen, eller avsluta dagen i lugn och ro med en varm bastu eller i vårt yoga/träningsrum.

DAG 2:
Efter frukosten där vi också förbereder våra lunchpaket för dagen, tar vi oss till valt fiskevatten för dagen. Vi spenderar hela dagen ute, flugfiskar, äter lunch, pratar taktik, teknik, etikett, hur man väljer rätt fluga eller annat värt att veta om flugfiske. Vi kokar kaffe och fikar emellan vi väntar på bra fiskeaktivitet. Kl. 18 är det middagstid på Millestgården och efter detta får du njuta din egen tid under kvällen om du inte vill fortsätta med kvällsfiske. Om du vill, får du också använda kvällen för att testa binda egna flugor.

DAG 3
Efter frukosten byter vi miljö och åker till ett annat ställe för dagen där vi fortsätter att prova lyckan. Vi väljer fiskevatten enligt väder och förhållanden så att du får ut det bästa av dagen. Det kan vara älv, sjö eller mindre vattendrag. Det kan även krävas en kortare vandring. Vi äter lunch ute och är färdiga med att flugfiska cirka kl. 14 så att du kan i god tid ta dig tillbaka till Millestgården och förbereda inför avfärd om du reser med tåg. Avslutningstid är mellan kl. 14-15.

 • Jag är van flugfiskare eller har deltagit i första flugfiskekursen och vill utvecklas vidare
 • Jag vill få en fin helg packad med flugfiske i de bästa fiskevattnen
 • Jag har god kondition och klarar av fysisk aktivitet under flera timmar/dagar. 

Boende i två nätter i enkeltrum med handfat på Millestgården.
(om ni är ett sällskap, det går bra att bo i tvåbäddsrum).

Helpension under samtliga dagar (2x frukostbuffé, 2x lunch i form av lunchpaket som du förbereder själv under frukosten, 2x trerättersmiddag)

 • Flugfiskeutrustning finns att låna om du inte har din egen till hands.
 • Vänligen ange vid bokningen om du behöver låna något från oss. (Eventuellt har vi enstaka vadare tillhands i assorterade storlekar)

Certifierad fjälledare, flugfiskeguide

 • Fiskekort ingår ej. Betalas av deltagare varje dag beroende på intresseområde (cca 80kr/dag).
 • På Millestgården finns det tillgång till bastu & gym
 • Programmet kan ändras på grund av aktuella väder.

4700 SEK/deltagare