HIKEFULNESS - 19/8-22/8 och 9/9-12/9

Låt fjällvandring bli din bästa sommarupplevelse!

Letar du efter en magisk sommarupplevelse som aktiverar dig, ger ny energi, kunskap och inspiration, samt kombinerar komfort av boende på en mysigt Eco Lodge med ett mini uteäventyr där vi spenderar en natt i tält på fjället omgivna med fantastiska vyer?

Vårt Hikefullness paket bjuder på en mjuk yoga på morgonen för att väcka kroppen, tre dagar fyllda med fjällvandringar på fina fjällstigar, två nätter på Millestgården med helpension i form av frukostbuffé, lunchpaket och trerättersmiddag, och ett miniäventyr där du får chans att testa din äventyrliga sida och få (kanske) din första riktiga tältnatt ute på fjället! Allt i lugnt tempo där fokus ligger på upplevelsen, inte prestation

 • 19.-22. augusti 2021
  9.-12. september 2021
 • Plats: Millestgården, Duved, Jämtland.
 • Start cca kl. 15-16 första dagen*
  *tid kan anpassas till eventuellt tågankomst. Detsamma gäller avslutning sista dagen. Vi räknar med att hinna med att fiska fram till cca 14-15 tiden.

PRELIMINÄRT PROGRAM


DAG 1:
Ankomstdag till Millestgården på eftermiddagen (cirka kl. 15-16), välkomstmöte där vi går genom planen för nästkommande dagar, förväntningar och utrustning. Möjlighet till en kort promenad i närheten av Millestgården. På kvällen väntar en gemensam trerättersmiddag i restaurangen, och efter middag en inspirationsföreläsning för att kicka igång vår helg!
Du får avsluta dagen med en varm bastu eller använda vårt yoga/ träningsrum.

DAG 2:
Vi börjar dagen med en mjuk yoga innan frukosten där vi förbereder vår kropp för en dag ute på fjället. Efter yoga följer en frukostbuffé där vi förbereder våra lunchpaket. Dagen spenderar vi ute på fina stigar i närheten med vackra vyer, hittar ett mysigt lunchställe och på eftermiddagen fjällfikar vi med kokkaffe, självklart! Vi pratar om fjällvandring, turplanering, navigation och mycket mer. Allt i lugn tempo och anpassat för alla.
Vi kommer tillbaka till Millestgården på eftermiddagen i god tid, innan middagen, så du hinner att dusha, slappna av och vila. Kl. 18 väntar en trerättersmiddag på oss och efter middagen en kort workshop om karta & kompass och hur man använder dem.  Avslutningsvis gör vi en kort turplanering för vårat miniäventyr. En varm bastu väntar igen för dem som vill.

DAG 3 & 4:
Vi börjar dagen med en mjuk yoga för att aktivera oss innan två dagar ute på fjället. Efter frukosten packar vi för vårat miniäventyr med en övernattning i tält. Lunch äter vi under vandringen från vårat medtagna lunchpaket. Middag och frukost lagar vi ute på stormkök. Vi hittar en fin plats för vårt tältläger med den bästa utsikten. Under äventyret övar vi på att använda karta och kompass, samt
navigera i terrängen. Efter middagen njuter vi av naturen framför tälten, kanske med egen poppade popcorn från stormköket eller om vädret tillåter, en brasa. Du har tid för dig själv – att njuta i naturen och hitta lugn och ro. Sedan är det dags att krypa ner i sovsäckarna.


Den fjärde dagen vaknar vi i tystnaden av naturen, sköljer ansiktet i friskt vatten från en av fjällbäckarna. Efter frukosten bryter vi läger och förbereder för avfärd. Vi äter en snabb lunch på vägen tillbaka för att komma till Millestgården i god tid. Efter vi avslutat vår helg, hinner du packa om och eventuellt ta en dusch.
Avslutningstid är mellan kl. 14-15.

 • Jag vill få en kombination av avslappning och en aktiv semester med fjällupplevelser, vara aktiv under dagarna, blir inspirerad och få ny kunskap.
 • Jag är nyfiken på att lära mig mer om fjällvandring, testa bo i tält och spendera mer tid i naturen under guidade turer.
 • Jag har god kondition och klarar av fysisk aktivitet under flera timmar/dagar.
 • Ingen tidigare erfarenhet av fjällvandring krävs.
 • Helgen passar också jättebra för dig som har redan fjällvandrat tidigare men vill uppleva fjällvandring från ett annorlunda perspektiv.

Boende i två nätter i enkeltrum med handfat på
Millestgården. (om ni är ett sällskap, det går bra att bo i tvåbäddsrum).

En natt boende i egen tält.
OBS! Vid bokningen, ange om du har din egen utrustning (tält, sovsäck, liggunderlag) eller behöver låna.

 • Helpension när vi bor på Millestgården (2x frukostbuffé, 2x lunch i form av lunchpaket som du förbereder under frukosten, 2x trerättersmiddag.
 • Mat under miniexpedition fixar du själv ( 1x middag, 1x frukost, 1x lunch) – vi skickar dig matförslag tillsammans med packlistan

Utrustningslistan och packlistan skickas separat efter bokningen.

Certifierad fjälledare

Programmet kan ändras på grund av aktuella väder.

5300 SEK/deltagare