Bokningsvillkor

2022-10-07

Bokningsvilkor

Dessa allmänna bokningsvillkor reglerar avtalet mellan gäst/aktivitetsdeltagaren och Scandinavian Escapes.

Bokning

Aktiviteter, turer och kurser bokas på Scandinavian Escapes hemsida. Här fyller du i alla uppgifter som: namn, adress, vilken aktivitet/tur/kurs du vill delta i etc. Vid bokningen godkänner du också våra bokningsvillkor samt att vi kan hantera dina personuppgifter i enlighet med GDPR.

Bokningen är inte giltigt innan du får en bekräftelse att din bokning är mottagen och din plats på aktivitet/tur/kurs är bekräftad.

Bokningar är personliga men kan överlåtas till en annan person om denna person är lämplig fysiskt och psykiskt för denna typ av aktivitet/tur/kurs. Du måste, dock, meddela till oss detta i god tid innan aktivitet/tur/kurs påbörjar.

Scandinavian Escapes och respektiva guider ansvarar inte för omständigheter som sjukdom eller skador i samband med deltagande under våra aktiviteter/turer/kurser. Du som deltagare måste vara medveten om och acceptera de risker som finns i bergsmiljö/fjällen. På samma sätt måste du också vara beredd att ta ansvar för dina egna handlingar under aktivitet/tur/kurs bokad med Scandinavian Escapes. Det är ditt ansvar att avgöra var dina gränser går i förmåga och erfarenhet utifrån de råd du får från din guide. Du ansvarar att du har en lämplig försäkring för den typen av aktivitet som ska utföras under aktiviteten/turen/kursen, samt försäkring för din egen utrustning.

Scandinavian Escapes och respektiva guider kan inte hållas ansvariga för gästers personliga val, utrustning och beslut under guidade turer, kurser eller aktiviteter.

I och med betalning av guidad tur, kurs eller aktivitet så godkänner du som gäst/deltagare våra villkor.

 

Avbeställning och avbokning:

Om en avbokning skulle vara nödvändig ska detta meddelas till oss via mail. Följande kostnader gäller vid avbokning:

Vid avbokning mer än 30 dagar innan aktivitets/tur/kursstart, återbetalas 100% av avgiften.

Vid avbokning från 30 dagar innan men tidigare än 15 dagar innan aktivitets/tur/kursstart, återbetalas 50% av avgiften.

Vid avbokning 15 dagar innan aktivitets/tur/kursstart, eller senare, återbetalas 0% av avgiften.

 

Villkor för inställda aktiviteter/turer och kurser:

Scandinavian Escapes äger rätt att ställa in en aktivitet/tur/kurs pga väderleken eller sjukdom. Detta meddelas per e-post senast 12 timmar innan aktivitet/tur/kursstart. Ställer vi in en aktivitet/tur/kurs så återbetalas hela beloppet inklusive eventuell anmälningsavgift. Vi friskrivs för ansvar för kostnader som detta kan medföra för deltagaren såsom ombokningar av transport till och från aktivitet/tur/kurs.

Scandinavian Escapes äger rätt att ställa in en aktivitet/tur/kurs pga för få anmälda deltagare. Detta meddelas per e-post senast 3 dagar innan aktivitet/tur/kursstart. Minsta antal deltagare för att respektive aktivitet/tur/kurs skall genomföras är 3 om inte annat anges i kursinformationen. Vi friskrivs för ansvar för kostnader som detta kan medföra för deltagaren såsom ombokningar av transport till och från aktivitet/tur/kurs.